News archive

December 2019

Одржани две презентации за Европас и Еврогајденс

Четврток, 5 декември 2019 година

Претставничката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, г-ѓа Анабела Наскоскa, на 5 декември одржа две презентации за европските образовни мрежи Eвропас и Eврогајденс, едната во ООУ Љубен Лапе-Скопје, пред наставничкиот кадар и другата пред ученици од 4 година од СУГС Орце Николов-Скопје.

Пред наставничкиот кадар беше објаснето Европас портфолиото, какви сè документи содржи и како да се направи.

Read more …

Одржани презентации за Европас и Еврогајденс

Среда, 4 декември 2019 година

Претставничката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, г-ѓа Анабела Наскоска на 3 и 4 декември одржа презентации за европските образовни мрежи Европас и Еврогајденс во СУГС Браќа Миладиновци и АСУЦ Боро Петрушевски - Скопје.

На презентациите присуствуваа ученици од СУГС Браќа Миладиновци и АСУЦ Боро Петрушевски - Скопје на кои им беа објаснети Европас документите, при што се обрна внимание на Европас кратката биографија и Европас мобилност и како да ги изработуваат, а воедно беа напоменати и другите Европас документи.

Read more …

Реализирани две редовни обуки кои се составен дел од волонтерските проекти

Среда, 4 декември 2019 година

Во период од 2 до 5 декември, во Битола, Националната агенција за европски образовни програми и мобилност реализира две редовни обуки за волонтери кои се вклучени во волонтерски активности во Република Северна Македонија финансиски поддржани преку програмата Еразмус+ и Европски солидарен корпус.

Read more …