Новости

Резултати од повикот за програмата Млади во акција (прв рок)

Резултатите од повикот за програмата Млади во акција 2012 (прв рок) за Република Македонија ...

Повеќе...

Информативни денoви за програмата „Млади во акција“

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на 24, 25 и 26 јануари 2012 година со почеток во 11.00 ч. во просториите на Националната Агенција ќе одржи 3 информативни денови за програмата „Млади во акција“ на Европската Комисија.

Повеќе...

Отворен ден за ЕВС во Националната агенција

На 5 Декември 2011 година (понеделник) од 10.00-14.00 ч. Националната агенција за европски образовни програми и мобилност организира Отворен ден по повод Европскиот ден на волонтерство.

Повеќе...

Учество на Република Македонија во Европските образовни програми

Почитувани, Со особена чест и задоволство Ве информираме дека со одлука на Европската комисија – Генерален директорат за образование и култура, Република Македонија ќе учествува во програмите за Доживотно учење и Млади во акција во 2012 година....

Повеќе...

Генeрелниот Директорат за Образование, Обука и Култура ги објави годишните приоритети за програмата „Млади во акција“ за 2010

Европска година за борба против сиромаштија и социјална исклученост - oвој приоритет е наменет за поддршка на проекти кои имаат за цел да ја подигнат свесноста на младите луѓе за одговорноста на сите во борбата против сиромаштија и маргинализација како и промовирање на вклучување на групи на млади лица со посебни потреби.

Повеќе...

Одржан настан по повод Европскиот ден на волонтерството

На 05 Декември 2009 година во Инфо Центарот на Делегација на Европската Комисија во Република Македонија се одржа настан по повод Европскиот ден на волонтерството.

Повеќе...

Оддржан информативен ден во Струмица

На 27 ноември 2009 година во 12.00 во Струмица се одржа информативен ден за програмата Млади во акција.

Повеќе...

Oддржан информативен ден во Дебар

На 21 Ноември 2009 година во 12.00 во општина Дебар се оддржа информативен ден за програмата за Млади во акција.

Повеќе...