Новости

Презентација на ЕРАЗМУС на УКЛО - Битола

На ден 19 декември 2011 година (понеделник), Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе одржи презентација на програмата „Еразмус“ на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, од 11.00 до 12.30 ч.

Повеќе...

24-12-2012 23:47

Објавени резултати за Еразмус Универзитетска Повелба

Европската Комисија ја објави листата на високообразовни институции од Македонија кои од наредната година ќе може да учествуваат во програмата Еразмус, т.е. институции кои добија Еразмус Универзитетска Повелба. 

Повеќе...

Резултати од повикот за Еразмус 2009

Резултати од повикот за Еразмус 2009 во склоп на Програмата доживотно учење за Република Македонија на следниот линк.

Оддржана работилница за Еразмус координатори

На 19.02.2010 во просториите на Националната Агенција беше оддржана работилница за Еразмус институционални координатори од 8те нови институции кои добија Еразмус Универзитетски Чартер.

Повеќе...

24-12-2012 23:39

Оддржани работилници за Еразмус координатори на УКИМ и УКЛО

Националната агенција, во соработка со канцелариите за меѓународна соработка на Универзитетите „Св. Климент Охридски“ во Битола, и „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на 15ти и 16ти Декември оддржа работилници за факултетски Еразмус координатори.

Повеќе...

Оддржана прес конференција

На 27 Ноември 2009 година на Универзитетот “ Св. Климент Охридски” во Битола се оддржа прес конференција по повод отворањето на програмата Еразмус за Република Македонија.

Повеќе...

24-12-2012 23:36

Оддржан информативен ден во Тетово

На 26 Ноември 2009 година во општина Тетово се оддржа информативен ден за програмата за Доживотно учење посветен на подпрограматите Еразмус и Комениус.

Повеќе...

24-12-2012 23:35

Оддржан информативен ден за програмата за Доживотно учење во Штип

На 11 Ноември 2009 година во општина Штип се оддржа информативен ден за програмата за Доживотно учење посветен на подпрограмите Еразмус, Леонардо да Винчи и акцијата еТвининг.

Повеќе...

Саем на студии во Франција и во регионот

Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност Ве известува дека во склоп на Саемот на студии во Франција и во регионот кој ќе се оддржи на 6-ти ноември 2009,од 10 до 18 часот, ќе постави свој штанд на кој што ќе можат да се обратат сите заинтересирани за програмите на Националната Агенција. 

Повеќе...

Оддржана прес конференцијата по повод заминувањето на првите Еразмус студенти

Денес во просториите на Државниот универзитет во Тетово се оддржа прес конференција по повод заминувањето на првите студенти преку програмата за академска мобилност Еразмус, која е координирана од страна на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Повеќе...