Новости

24-12-2012 23:39

Оддржани работилници за Еразмус координатори на УКИМ и УКЛО

Националната агенција, во соработка со канцелариите за меѓународна соработка на Универзитетите „Св. Климент Охридски“ во Битола, и „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на 15ти и 16ти Декември оддржа работилници за факултетски Еразмус координатори.

Повеќе...

Оддржана прес конференција

На 27 Ноември 2009 година на Универзитетот “ Св. Климент Охридски” во Битола се оддржа прес конференција по повод отворањето на програмата Еразмус за Република Македонија.

Повеќе...

24-12-2012 23:36

Оддржан информативен ден во Тетово

На 26 Ноември 2009 година во општина Тетово се оддржа информативен ден за програмата за Доживотно учење посветен на подпрограматите Еразмус и Комениус.

Повеќе...

24-12-2012 23:35

Оддржан информативен ден за програмата за Доживотно учење во Штип

На 11 Ноември 2009 година во општина Штип се оддржа информативен ден за програмата за Доживотно учење посветен на подпрограмите Еразмус, Леонардо да Винчи и акцијата еТвининг.

Повеќе...

Саем на студии во Франција и во регионот

Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност Ве известува дека во склоп на Саемот на студии во Франција и во регионот кој ќе се оддржи на 6-ти ноември 2009,од 10 до 18 часот, ќе постави свој штанд на кој што ќе можат да се обратат сите заинтересирани за програмите на Националната Агенција. 

Повеќе...

Оддржана прес конференцијата по повод заминувањето на првите Еразмус студенти

Денес во просториите на Државниот универзитет во Тетово се оддржа прес конференција по повод заминувањето на првите студенти преку програмата за академска мобилност Еразмус, која е координирана од страна на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Повеќе...

24-12-2012 23:31

Оддржано предавањето “Повеќејазичноста како придобивка на европското семејство”

На 26 Септември 2009 година во Филолошкиот факултет “ Блаже Конески” при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” се оддржа предавањето на тема: “Повеќејазичноста како придобивка на европското семејство” кое беше организирано по повод “ Европскиот ден на јазиците”.

Повеќе...

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: ЕУ можностите за младите и студентите од Западен Балкан

На ден 03.09.2009 г. во Скопје, во организација на ЕУ Инфо-Центар, ќе се одржи панел дискусија на тема: ЕУ можностите за младите и студентите од Западен Балкан. Во рамките на настанот, Европскиот комесар за образование и култура, Г-динот Јан ФИГЕЛ и Директорот на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Г-дин Бошко НЕЛКОСКИ, ќе ги доделат првите проекти од децентрализираните европски фондови од Програмата Млади во акција.

Агенда на настанот.

24-12-2012 23:29

Отворен повик за Еразмус Универзитетска Повелба

Со големо задоволство Ве известуваме дека сите Високообразовни институции од Македонија се квалификувани да се пријават за учество во програмата Еразмус преку пријавување за Еразмус Универзитетска Повелба. Пријавувањето се врши во Извршната Агенција за аудиовизуелни политики и култура, а крајниот рок е 30 јуни.

Повеќе...

Појаснување за процесот на селекција на Еразмус студентите

Ве потсетуваме дека пријавувањето за учество во програмата не се врши во Националната Агенција, туку процесот на пријавување и селекција на кандидати го вршат одговорните лица за Еразмус при канцелариите за меѓународна соработка на високообразовните институции.

Повеќе...