Новости

24-12-2012 23:24

Оддржана промоција на секторската програма Еразмус во Македонија

На 12 Март, со почеток во 10 часот, во просториите на хотелот „Stone Bridge“, Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност во соработка со Европската Комисија организираше Еразмус Инфо ден, т.е. официјалната промоција на програмата Еразмус во Република Македонија.

Повеќе...

Повик за евалуатори за потпрограмата Леонардо да Винчи за 2013

Објавен е јавниот повик за надворешни евалуатори за секторската програма Леонардо да Винчи. Интегралниот текст на повикот можете да го прочитате на следниот линк

Рокот за поднесување на апликациите за евалуатори е 31 декември 2012 (датум на поштенски печат), а апликацискиот формулар можете да го превземете од овој линк АПЛИКАЦИСКИ ФОРМУЛАР.

Одржана работилница за Леонардо да Винчи Мобилности

На ден 01.10.2012 година, во просториите на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност со почеток во 11:00 часот се одржа работилница на која гостуваше Г-ѓа Матеја Обрез Вербич од Целје, Словенија.

Повеќе...

Резултати од повикот за секторската прорама Леонардо да Винчи - Подготвителни посети

Резултатите од повикот за секторската програмата Леонардо да Винчи  Подготвителни посети од  Програмата „Доживотно учење“  за Република Македонија можете да ги најдете на следниот линк: 

 Подготвителни посети - јануари-септември 2012;

Резултати од повикот за секторската програма Леонардо да Винчи Мобилност

Резултатите од повикот за секторската програмата Леонардо да Винчи  Мобиност од  Програмата „Доживотно учење“  за Република Македонија можете да ги најдете на следнитe линкови: 

Леонардо да Вични - Контакт семинар во Велика Британија

16 април е краен рок за доставување апликации за Леонардо да Винчи контакт семинарот во Велика Британија.

Повеќе...

Презентација на Грундвиг, Студиски посети и Леонардо да Винчи на Филозофски факултет Скопје

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на ден 20.03.2012 година со почеток во 15:00 часот во просториите на Филозофскиот Факултет во Скопје ќе одржи информативен ден за програмите Грундвиг, Леонардо Да Винчи и Студиски посети. Целта на инфо денот е информирање на граѓаните за можностите кои ги нудат програмите Грундвиг, Леонардо Да Винчи и Студиски посети како и начинот на аплицирање,придобивката од програмите како и критериуми за користење на програмите кои ги менаџира НАЕОПМ.

Објавен е апликациониот формулар за Подготвителни Посети

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност го објавиапликациониот формулар за сите подпрограми од Програмата Доживотно Учење.

Формуларот можете да го преземете на следниов линк.

Презентација на потпрограмите Грундвиг и Леонардо да Винчи во ОУ Блаже Конески Скопје

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на ден 16.02.2012 година со почеток во 14:00 часот во просториите на Основното училиште Блаже Конески во Општина Аеродром - Скопје ќе одржи информативен ден за програмите Грундвиг и Леонардо Да Винчи. Целта на инфо денот е информирање на граѓаните за можностите кои ги нудат програмите Грундвиг и Леонардо Да Вични како и начинот на аплицирање, критериуми за користење на програмите и можноста за аплицирање во Националната агенција за европски образовни програми.

Фотографии од настанот можете да видите на следниот линк.