Новости

22-12-2012 02:34

Следете не на FACEBOOK

Почитувани , Националната агенција отсега е присутна и на социјалните мрежи. Следете не` на FACEBOOK преку оваа адреса.

22-12-2012 01:41

Распоред на инфо-денови за програмите Доживотно учење и Млади во акција - ноември/декември 2012

Повик за поднесување на апликации за учество на меѓународниот семинар за програмата Млади во акција

Објавен е повикот за поднесување на апликации за учество на меѓународниот семинар од програмата Млади во акција што ќе се одржи од 12 до 14 декември 2012 во Скопје.

Повеќе...

Известување за корисниците на грант од програмата Доживотно учење

Во предходниот период Националната агенција се соочи со технички проблеми кои не дозволуваа генерирање на финални извештаи за акцијата Обука на работно место за подпрограмите Комениус и Грундвиг.

Повеќе...

Затворен вториот рок за Студиски посети 2012/13

Повикот за аплицирање за Студиски посети кои ќе се одвиваат помеѓу март и јуни 2013 е затворен.Во моментов Националните Агенции од земјите учеснички го спроведуваат процесот на селекција на кандидати.

Повеќе...

Доделувањето на грант од страна на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на Министерство за здравство на Република Македонија

Со особена чест и задоволство Ве покануваме да бидете присутни на овој настан посветен на доделувањето на грант од страна на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на Министерство за здравство на Република Македонија.

Повеќе...

Одржана работилница за Леонардо да Винчи Мобилности

На ден 01.10.2012 година, во просториите на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност со почеток во 11:00 часот се одржа работилница на која гостуваше Г-ѓа Матеја Обрез Вербич од Целје, Словенија.

Повеќе...

eTwinning Weeks 2012

Со кампањата eTwinning Weeks од 24 септември до 10 октомври, се охрабруваат наставниците од цела Европа да се придружат на оваа динамична и жива заедница од училишта каде тие ќе воспостават контакт со своите колеги од другите земји, разменуваат идеи, и заеднички ќе ги планираат колаборативните активности. Наставниците може да се зачленат во еТвининг преку Веб платформата www.etwinning.net.

Повеќе...

Резултати од повикот за секторската прорама Леонардо да Винчи - Подготвителни посети

Резултатите од повикот за секторската програмата Леонардо да Винчи Подготвителни посети од Програмата „Доживотно учење“ за Република Македонија можете да ги најдете на следниот линк:

Повеќе...

еТвининг работилница за професионален развој во Пуатје, Франција 16-18 ноември 2012

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност резервира пет(5) места на еТвининг – Работилница за професионален развој во Пуатје (Франција) од 16 до 18 ноември 2012 година.

Повеќе...