Новости

Одржана работилница за Леонардо да Винчи Мобилности

На ден 01.10.2012 година, во просториите на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност со почеток во 11:00 часот се одржа работилница на која гостуваше Г-ѓа Матеја Обрез Вербич од Целје, Словенија.

Целта на работилницата и на гостувањето на корисник од Република Словенија беше да им се пренесат на корисниците кои имаат добиено грант од Република Македонија искуствата, начините и обврските кои следуваат при имплементирањето на проекти од Секторската програма Леонардо да Винчи, акција Мобилности.

За време на одржувањето на работилницата, корисниците од Република Македонија имаа можност да ги постават сите свои нејасни прашања, а воедно и да ги проследат презентациите подготвени од страна на корисничката од Словенија, Г-ѓа Матеја Обрез Вербич.

Агенда од настанот на овој линк.

Фотографии од настанот на овој линк.

Повик за евалуатори за потпрограмата Леонардо да Винчи за 2013

Објавен е јавниот повик за надворешни евалуатори за секторската програма Леонардо да Винчи. Интегралниот текст на повикот можете да го прочитате на следниот линк

Рокот за поднесување на апликациите за евалуатори е 31 декември 2012 (датум на поштенски печат), а апликацискиот формулар можете да го превземете од овој линк АПЛИКАЦИСКИ ФОРМУЛАР

Повик за евалуатори за потпрограмата Леонардо да Винчи за 2013

Објавен е јавниот повик за надворешни евалуатори за секторската програма Леонардо да Винчи. Интегралниот текст на повикот можете да го прочитате на следниот линк

Повеќе...

22-12-2012 02:34

Следете не на FACEBOOK

Почитувани , Националната агенција отсега е присутна и на социјалните мрежи. Следете не` на FACEBOOK преку оваа адреса.

22-12-2012 01:41

Распоред на инфо-денови за програмите Доживотно учење и Млади во акција - ноември/декември 2012

Повик за поднесување на апликации за учество на меѓународниот семинар за програмата Млади во акција

Објавен е повикот за поднесување на апликации за учество на меѓународниот семинар од програмата Млади во акција што ќе се одржи од 12 до 14 декември 2012 во Скопје.

Повеќе...

Известување за корисниците на грант од програмата Доживотно учење

Во предходниот период Националната агенција се соочи со технички проблеми кои не дозволуваа генерирање на финални извештаи за акцијата Обука на работно место за подпрограмите Комениус и Грундвиг.

Повеќе...

Затворен вториот рок за Студиски посети 2012/13

Повикот за аплицирање за Студиски посети кои ќе се одвиваат помеѓу март и јуни 2013 е затворен.Во моментов Националните Агенции од земјите учеснички го спроведуваат процесот на селекција на кандидати.

Повеќе...

Доделувањето на грант од страна на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на Министерство за здравство на Република Македонија

Со особена чест и задоволство Ве покануваме да бидете присутни на овој настан посветен на доделувањето на грант од страна на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на Министерство за здравство на Република Македонија.

Повеќе...

Одржана работилница за Леонардо да Винчи Мобилности

На ден 01.10.2012 година, во просториите на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност со почеток во 11:00 часот се одржа работилница на која гостуваше Г-ѓа Матеја Обрез Вербич од Целје, Словенија.

Повеќе...