Новости

еТвининг работилница за професионален развој во Жилина, Словачка 27-29 септември 2012

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност резервира шест (6) места на еТвининг – Работилница за професионален развој во Жилина (Словачка) од 27 до 29 септември 2012 година.

Повеќе...

еТвининг работилница за професионален развој во Будимпешта, Унгарија 27-29 септември 2012

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност резервира две (2) места на еТвининг – Работилница за професионален развој во Будимпешта (Унгарија) од 27 до 29 септември 2012 година.

Повеќе...

еТвининг работилница за професионален развој во Хазелт, Белгија 23-25 ноември 2012

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност резервира две (2) места на еТвининг – Работилница за професионален развој во Хазелт (Белгија) од 23 до 25 ноември 2012 година.

Повеќе...

Одржан воведен состанок за добитниците на грант од потпрограмата „Леонардо да Винчи“, акција Мобилности

На ден 19.06.2012 година во просториите на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност се одржа воведен состанок за добитниците на грант од потпрограмата „Леонардо да Винчи“, акција Мобилности (Почетна стручна обука – IVT, Лица на пазарот на труд – PLM, Професионалци во стручно образование и обука – VETPRO).

Повеќе...

Резултати од повикот за Студиски посети - мобилност (прв рок) 2012

Објавени се резултатите од првиот рок за доделување на грантови од акцијата Студиски посети.

Повеќе...

Резултати од повикот за програмата Млади во акција (прв рок)

Резултатите од повикот за програмата Млади во акција 2012 (прв рок) за Република Македонија ...

Повеќе...

Информативни денoви за програмата „Млади во акција“

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на 24, 25 и 26 јануари 2012 година со почеток во 11.00 ч. во просториите на Националната Агенција ќе одржи 3 информативни денови за програмата „Млади во акција“ на Европската Комисија.

Повеќе...

Отворен ден за ЕВС во Националната агенција

На 5 Декември 2011 година (понеделник) од 10.00-14.00 ч. Националната агенција за европски образовни програми и мобилност организира Отворен ден по повод Европскиот ден на волонтерство.

Повеќе...