tl_files/docs/eplus/images/2018/logo_erasmus_plus001_0.png   https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary_en
     
tl_files/docs/eplus/images/2018/500x69_Banner_E+PRP.png

Моментално нема новости.

Работна посета на Националната агенција во Малта

Вторник, 24 септември 2019 година

Претставничките на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, г-ѓа Деспина Србиновска Шандуловска, г-ца Драгица Ивановска и г-ѓа Мартина Најдоски, од 3 до 4 септември, беа во работна посета на Националната агенција во Малта.

 

Повеќе...

Присуство на свечена церемонија по повод почеток на академската година

Вторник, 24 септември 2019 година

Претставници од Националната агенција присуствуваа на свечената церемонија, по повод почеток на академската година, која се одржа на 23 септември, во хотел Александар Палас - Скопје, на покана од ректорот, проф. д-р Марјан Бојаџиев, од Американ колеџ - Скопје.               

На свечената церемонија свои говори одржаа ректорот од Универзитетот Американ колеџ Скопје, проф. д-р Марјан Бојаџиев, претставникот од амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје, г. Ерик Елиот, претставникот од Националната агенција, м-р Александар Богојевски и алумни студентот од Американ колеџ – Скопје, Иван Зографски.        

Повеќе...

Реализирани две задолжителни обуки „On arrival” & „Mid-term evaluation”

Вторник, 24 септември 2019 година

Во период од 17 до 20 септември, Националната агенција за европски образовни програми и мобилност реализираше две задолжителни обуки, кои се одржаа во просториите на Националната агенција во Скопје.

Обуките беа наменети за волонтерите кои извршуваат активност во Република Северна Македонија финансирани од програмата Еразмус плус и Европски солидарен корпус.

Повеќе...

Работна посета на Националната агенција за Еразмус+ во Варшава

Вторник, 24 септември 2019 година

Претставниците од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, г.  Александар Богојевски, г-ѓа Ана Михајлов и г. Астрит Реџепи, од 3 до 5 септември, беа во работна посета во Националната агенција за Еразмус+ во Варшава, Полскаhttps://erasmusplus.org.pl/ . 

Повеќе...

ОДРЖАН ВОВЕДЕН СОСТАНОК ЗА КОРИСНИЦИ ОД ОБЛАСТА УЧИЛИШНО ОБРАЗОВАНИЕ

Понеделник, 2 септември 2019 година 

Во просториите на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, на 16 август, се одржа Воведен состанок за корисници од областа училишно образование, или клучна акција 101-Мобилност на наставен кадар во училишно образование. 

На состанокот присуствуваа претставници на одобрените проектни апликации. 

Повеќе...

Одржан редовен воведен состанок за огранизациите кои имаат добиено финансиска поддршка преку програмата Еразмус+ и Европски солидарен корпус

Петок, 30 август 2019 година 

На 22 август во Скопје, во просториите на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, беше одржан редовен воведен состанок за организациите кои имаат добиено финансиска поддршка преку програмата Еразмус+, клучна акција 1 за прв и втор рок за аплицирање во 2019 година, и за организациите кои имаат добиено финансиска поддршка преку програмата за Европски солидарен корпус за втор рок за аплицирање во 2019 година.

Повеќе...