fb_img
Големина на фонт
Контраст

м-р Марко Ѓоргиевски

Директор
Искуство:
10 години
Емаил:
marko.gjorgievski@na.org.mk
Телефон:
+389 2 3109 045

Биографија

Марко Ѓоргиевски е именуван за в.д. директор на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на 05ти ноември 2020 година. Дипломирал на Факултетот за Деловна економија и организациони науки при Универзитет Американ Колеџ Скопје во областа на финансиите во 2011 година. Во 2017 година магистрира на истиот факултет на отсекот за Корпоративни финансии и банкраство. Како докажан професионалец во својата област на делување, Ѓоргиевски својата професионална кариера ја гради низ годините на работни позиции и искуства во Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје кои вклучуваат контролирање на различни финансиски извештаи, управување и следење на оперативни ризици, како и управување со внатрешни контроли со девет години работно искуство. Континуирано го доусовршува своето образование и вештини со учество на обуки во земјата и странство од областа на оперативниот ризик менаџмент и внатрешните контроли. Роден е во 1990 година.

Контактирајте со директорот
    Внесете го кодот од сликата:    Поврзете се

      czxczcx